Skolmat

På Fyren EkAlmen kallas köket för Byssan.

Här är maten och service lika viktiga, så därför tar vi oss tid för att vara lyhörda för elevernas och personalens

önskemål. Vi jobbar för att vi ska ha en trevlig atmosfär omkring den tillagade maten.

Målet är att känna matglädje, trygghet, få en bra stund tillsammans och en positiv inställning till

matens betydelse.


All matservering sker i våra respektive Ankare och alla elever äter i sina basrum tillsammans med våra

pedagoger som har ansvaret för att skapa förutsättningar för god matro.

All personal äter pedagogisk lunch tillsammans med eleverna på Fyren och eleverna hjälper

själva till med att duka in, presentera maten samt duka av.


I Fyren EkAlmens kök lagas all mat från grunden i vårt tillagningskök, med noga utvalda råvaror.

Varje skoldag serveras ca 350 luncher med en mix av traditionella och nya rätter.

Då vi får positiv respons på det vi tillagar känner vi oss drivna oh inspirerade att laga god och näringsrik mat

och även att utveckla våra kunskaper inom kockyrket.

Vi arbetar med begreppet ”Våga smaka” för att inspirera till nya smakupplevelser. Vi har därför smakskedar

förelevernas nyfikenhet.

Vi jobbar ständigt med att dra ned på matsvinnet och på så sätt värna om kommande generationer,

djur och växtrike.

Vi som jobbar i Byssan heter Mathias, Oy och Sammy


Previous page: Läsårets förläggning
Nästa sida: Bilder