Skolmåltider

Här är maten och service lika viktiga, så därför tar vi oss tid för att vara lyhörda för elevernas och personalens önskemål. Vi jobbar för att vi ska ha en trevlig atmosfär omkring den tillagade maten. Målet är att känna matglädje, trygghet, få en bra stund tillsammans och en positiv inställning till matens betydelse.

All matservering sker i våra respektive Ankare och alla elever äter i sina basrum tillsammans med våra pedagoger som har ansvaret för att skapa förutsättningar för god matro. All personal äter pedagogisk lunch tillsammans med eleverna på Fyren och eleverna hjälper själva till med att duka in, presentera maten samt duka av.

Skolmåltider
Skolmåltider

I Fyren EkAlmens kök lagas all mat från grunden i vårt tillagningskök, med noga utvalda råvaror. Varje skoldag serveras ca 350 luncher med en mix av traditionella och nya rätter. Då vi får positiv respons på det vi tillagar känner vi oss drivna oh inspirerade att laga god och näringsrik mat och även att utveckla våra kunskaper inom kockyrket.

Vi jobbar ständigt med att dra ned på matsvinnet och på så sätt värna om kommande generationer, djur och växtrike.

Vi som jobbar i Byssan heter Mathias, Sammy och Monika.